Interne Begeleiding

Wat is interne begeleiding?

Interne begeleiding kom je in allerlei verschijningsvormen tegen (Greven, 2000). Variërend van de oriëntatie van zorgleerlingen tot en met de ontwikkeling van de lerende school.

Wat voor de kinderen in een groep geldt is op dezelfde manier van toepassing bij leerkrachten in hun team. Ieder mens heeft de behoefte om autonomie te ontwikkelen en om aan betekenisvolle relaties te bouwen en daarnaast wil iedereen zich competent te voelen. Als intern begeleider kan ik zowel de leerlingen als de leerkrachten ondersteunen. 

 

Hoe ga ik te werk?

Ik creëer ruimte voor de leerkracht om authentiek te bouwen aan relaties met kinderen. Dit doe ik door het (h)erkennen van de verschillen en de focus te houden op mogelijkheden en oplossingen. Op die manier wordt al snel zichtbaar wat de eerste of volgende stap richting groei wordt.

Door vele jaren ervaring in interne begeleiding, kan ik ondersteunen bij specifieke verbeteropdrachten binnen onderwijsorganisaties. Daarnaast kan ik fungeren als interim kwaliteitsverbeteraar binnen organisaties.

Maak kennis met mij

Bel mij of stuur mij een mail!